Follow Us
Subscribe

Campanie Națională Umanitară - Bucuresti

    

          Suflete drag, dacă simți nevoia să dăruiești, alătură-te și tu acestei campanii umanitare (completează formularul). 

DESPRE PAROHIA „CĂRĂMIDARII DE SUS” .

          Biserica Buna Vestire este situată în zona de vest a orașului București, în fostul sat Grozaveștii, de pe malul drept al Dâmboviței, aproape de podul cu același nume. În anul 1805, protopopul Nicolae Trasnea, împreună cu jupan Sterie Chirovici măcelarul, diaconul Marin Trăsnea și arhimandritul Kir Visarion de la Mănăstirea Cotroceni ridica primul lăcaș, în forma de nava cu "pereți de zid, tavanul de lati, învelișul cu olană, (cu o singură) turlă de șindrilă". 

          Cutremurele din 1827 și 1838 deterioreză Biserica, fiind improprie pentru cult. Lipsa materialelor necesare reconstruirii bisericii a condus la dărâmarea acesteia în 1847. Cu ajutorul material primit din partea arhimandritului Iosif de la Mitropolie și a monahiei Dimitrie Marta, enoriașii împreună cu preotul Protasie au rezidit biserica și au sfințit-o la 25 septembrie 1848, păstrându-i forma inițială, fără a fi pictată atunci. În 1872, biserica este refăcută a treia oară prin străduința epitropilor Nae Caplescu și a preotului Ștefan Duhovnicul.

Fii parte din poveste

Mesajul tau:

            Pe 10 august 1875 august 10, i se aprinde acoperișul de la scânteile sărite de la o locomotivă care circula pe linia C.F. din apropiere fiind refăcută în anul 1877 cand i s-a pus o noua tâmplă din lemn, i s-a adăugat amvonul și a fost pictată de Gheorghe Ioanid (Ioanidis). În anul 1878 în ziua de Izvorul Tămăduirii biserica este resfințită. Reparații ulterioare, i s-au mai facut în 1893 după inundația din 27 aprilie, care o afectează în parte, în 1911 - când Petre Troteanu îi spală pictura și se construiesc case parohiale.

            În 1925 construcția s-a consolidat cu tiranți metalici și s-a refacut acoperișul, s-au montat vitralii la ferestre, i se face mobilierul din stejar, se aurește iconostasul. În 1955 se reface pictura. Sub păstorirea Patriarhului Justin Moisescu este restaurată în anul 1983, iar în 1988 este repictată de catre părintele David, fiind sfințită de Episcopul Român Ialomițeanul și protopopul Dumitrii Iordache, în timpul păstoririi P.F.P. Teoctist Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Biserica are o singură navă, cu o absidă semicirculară pentru altar, nedecrosată. Pronaosul are cafas, la care se ajunge pe o scară în spirală, iar pe deasupra se ridică o turlă octogonală, înconjurataă de alte 4 turnuri mici așezate peste nivelul cornișei. Interiorul bisericii este luminat prin 6 ferestre terminate semicircular, împodobite cu vitralii. Accesul se face printr-un mic vestibul închis. Deasupra intrării s-a montat un medalion reprezentând icoana Sf. Ieromonah Nicolae. La fațada vestica, pe baza supraînălțată a turlei principale, într-un spațiu semicircular, este pictată icoana hramului Buna Vestire.

            Pe lângă hramul de Buna Vestire biserica mai are înca doua hramuri: Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și Sfântul Nicolae. 

            

_______________________

            În România anului 2019 trăiesc mii de oameni care au nevoie de ajutor: copii abandonați, crescuți în orfelinate sau fără a avea acces la educație școlară, bătrâni resemnați și bolnavi uitați în aziluri, familii nevoiașe care se luptă din răsputeri să supraviețuiască nenorocirilor de tot felul. În România există încă atâtea probleme care au nevoie de rezolvare: spitale și lăcașuri sfinte închise sau aflate în stare avansată de degradare, lipsa acută de sânge din spitale, menținerea unei rate uriașe a avorturilor și multe altele. La toate acestea se adaugă o acută lipsă de informații reale și corecte  despre cine suntem noi, oamenii, ca ființe complexe (alcătuite din spirit, psihic și trup) și despre cum să conviețuim pe planeta Pământ sănătoși, prosperi și fericiți.

De aceea, împreună cu un grup inimos de colaboratori: profesori, medici, nutriționiști, terapeuți, psihologi, teologi care mi s-au alăturat cu mult entuziasm și dăruire, am inițiat o Campanie Umanitară în scopul de a oferi ajutor cazurilor sociale.

Am proiectat-o pe două direcții principale de acțiune: 

ACȚIUNI DE INFORMARE ȘI EDUCARE - Prin derularea unor  programe GRATUITE de educație școlară pentru copii și tineri și dezvoltare personală pentru tineri și adulți, concretizate prin:

  • Ședințe de meditații școlare la diferite discipline: limbi străine, matematică, fizică, chimie etc.
  • Seminar de pregătire a tinerilor pentru  relația de cuplu și căsătorie.             
  • Seminar de înlăturare a consecintelor psiho-emoționale ale avorturilor.
  • Seminar despre cum să ne rezolvăm problemele care apar în cuplu. Cum să ne protejăm copiii de trauma divorțului.  
  • Seminar despre cum să ne vindecăm și să ne păstrăm trupul sănătos. 
  • Seminar de dezvoltare  personală despre cum sa devii un om fericit.

            Meditațiile școlare și o parte din Seminare vor fi găzduite prin bunăvoința și cu sprijinul Psihologului Mihai Lucian în  incinta sediului din Str. Drumul Sării nr. 7, cât și cu bunăvoința Preotului Paroh IONUȚ VĂDUVA în incinta Bisericii Carămidarii de Sus, Șos Grozăvești nr. 7.

    

ACȚIUNI UMANITARE - Strângere de fonduri bănești și materiale, pentru  sprijinirea  reparării lăcașurilor sfinte,  precum și ajutorarea caselor de copii, azilelor de bătrâni, familiilor nevoiașe aflate în atenția noastră, ale căror suferințe sunt nevăzute și ignorate de societate.

 DONAȚIILE în bani pentru  sprijinirea Parohiei Cărămidarii de Sus Grozăvești se vor face doar în contul PAROHIEI: RO59RNCB0069148541370001.      

DONAȚIILE în bani pentru copii, bătrâni și familii nevoiașe se vor face în contul SC CURSURI RECALIBRAREA SRL: RO52BACX0000001096532001.

_______________________

 

CAMPANIA NAȚIONALĂ UMANITARĂ ESTE ÎN DERULARE ÎN ORAȘELE:

BUCUREȘTI - Psi. Mihai Lucian, Preot Paroh Ionuț Văduva, Dr. Constantin Mariana, Dr. Iuliana Miu, Dr. Chivu Gabriela, Psi./Sociolog Gabriela Popa și echipa.

PITEȘTI - Psi. Mihai Lucian, Dr. Constantin Mariana, Prof. Dr. Octavian Gruioniu și echipa.

CONSTANȚA - Psi. Mihai Lucian, Dr. Ionela Moise și Teh. Nutritionist - Biorezonanță Gheonea Emil, Iuliana Militaru și echipa. Pentru mai multe detalii CLICK AICI.

TULCEA - Psih. Mihai Lucian, Psih. Munteanu Mirela, Prof. Psih. Anișoara Coșărică, Dr. Ionela Moise și Teh. Nutritionist - Biorezonanță Gheonea Emil și echipa. Pentru mai multe detalii CLICK AICI.

BUZĂU - Psi. Mihai Lucian, Preot Paroh Stelian Vlăsceanu, Dr. Cosmiuc Anișoara, Teh. Nutritionist - Biorezonanță Iachim Georgeși, Mehedințu Maria și echipa. Pentru mai multe detalii CLICK  AICI 

PLOIEȘTI - Psi. Mihai Lucian, Teh. Nutriționist - Biorezonanță Gabi Popoviciu, Dorina Baciu, Ologoiu Adrinana și echipa.

GALAȚI - Psi. Mihai Lucian, Teh. Nutritionist - Biorezonanță Veronica Ene, Andrea Jecu și echipa.

GRECIA - KATO XENIAPsi. Mihai Lucian, Preot Paroh Ionuț Văduva, Dr. Constantin Mariana, Psi./Sociolog Gabriela Popa și echipa.

TE INVIT ȘI PE TINE SĂ TE ALĂTURI CAMPANIEI NOASTRE!